Outplacement

De vraag naar een outplacement begeleiding kan meerdere oorzaken hebben, variërend van onderlinge overeenstemming tussen werkgever en medewerker tot conflict, ontslag of reorganisatie, individueel of als groep.

Gemene deler is in elk geval dat de persoon in kwestie een hele verandering moet doorstaan, waarbij verwerking en acceptatie lastige drempels kunnen zijn. Maar outplacement kan ook perspectief bieden op nieuwe kansen, lang gekoesterde dromen en zo leiden tot een verrassende koerswending in de loopbaan naar een volledig andere werkkring.

VWSC biedt zowel individuele begeleiding van boventallige medewerkers als ondersteuning door inrichting van een mobiliteitscentrum (ook voor groepen).

Onze Outplacement begeleiding bestaat uit een aantal fasen;

1. Verwerking van het ontslag/einde dienstverband;
Verwerking van het ontslag is belangrijk omdat ontslagen worden een traumatische gebeurtenis is. Een outplacementbegeleider kan helpen het ontslag ‘een plek te geven’.

2. Bepaling van de kwaliteiten en de richting;
Soms gaan mensen er gemakkelijk vanuit dat ze hun oude beroep opnieuw willen uitoefenen, maar dan bij een nieuwe werkgever. Maar niet altijd is zo’n functie beschikbaar en sommige beroepen verdwijnen in de loop der tijd. In andere gevallen past een beroep niet of niet meer bij iemand. Dat neemt niet weg dat iedereen bepaalde kwaliteiten heeft die altijd bij een bepaald soort werk passen. Om te bepalen in welk soort werk de kandidaat het meest kansrijk is, worden daarom eerst kwaliteiten en talenten in kaart gebracht.

3. Begeleiding bij het solliciteren;
Solliciteren is meer dan alleen schrijven op advertenties en vacatures. De kracht van outplacement is juist dat te leren om op allerlei wijzen te solliciteren. Dus ook door te netwerken en met Sociale Media bijvoorbeeld.
Vaardigheden verbeteren, schriftelijke en persoonlijke presentatie etc.