WAT JE BETER NIET KUNT ZEGGEN

Het is natuurlijk essentieel dat je jezelf weet te onderscheiden als je een baan zoekt. Dat geldt eigenlijk voor alle onderdelen van het sollicitatieproces: je brief moet opvallen, je CV moet eruit springen en in het gesprek moet je jezelf van je beste kant laten zien. Lees hieronder wat de meest gemaakte fouten zijn in sollicitatiegesprekken en zorg dat jij ze dus voorkomt!


1. "Geen idee"
Werkgevers zullen proberen om je uit te dagen tijdens het gesprek. Ze willen het onderste uit de kan halen en kennismaken met de ware persoon achter de kandidaat. Daarom stellen ze soms met opzet lastige of verrassende vragen. Probeer je daar zoveel mogelijk op voor te bereiden. Denk vast na over vragen die ze mogelijk gaan stellen naar aanleiding van je CV. Oefen vragen die je lastig vindt, zoals 'wat zijn je slechte eigenschappen?' of 'Noem eens een voorbeeld van een resultaat waar je trots op bent'. Maar doe ook je huiswerk: zorg dat je weet wat de karakteristieken zijn van het bedrijf. Zorg dat je kunt verwoorden waarom je juist bij dit bedrijf wilt werken. Als ze dan tóch een vraag stellen waarop je je niet hebt voorbereid, ga dan niet bluffen of nog erger: liegen. Geef gewoon toe dat je de vraag lastig vindt en probeer 'm om te buigen naar iets wat je wél weet of stel een wedervraag om meer te weten te komen.

2. "Wat is het salaris?"
Het salaris is vaak een gevoelig onderwerp om te bespreken. Het is dan ook zeker niet gebruikelijk om er al meteen in het eerste gesprek over te beginnen. Er komt in het proces vanzelf een moment dat de verdiensten aan de orde komen. Alleen als het salaris voor jou mogelijk een 'breekpunt' is, zou je ernaar kunnen vragen. Maar doe dat dan wel aan het einde van het gesprek, als je het gevoel hebt dat het kan en formuleer vanuit alle bescheidenheid, bijv.: "Kunt u mij een indicatie geven van de salarisschaal waarop u deze functie momenteel heeft ingedeeld?" Het kan zijn dat de werkgever jou zelf vraagt wat je wil verdienen. Zorg dat je bent voorbereid op die vraag en grijp die kans om in gesprek te gaan over onderhandelingsruimte.
 
3. "Hoeveel vakantiedagen?"
Werkgevers zijn op zoek naar gemotiveerde en gedreven mensen die bereid zijn om zich vol enthousiasme voor de zaak in te zetten. Ze willen het liefst ambitieuze mensen die werken vanuit medeverantwoordelijkheid en grote persoonlijke betrokkenheid bij hun werk. En ze zijn allergisch voor mensen die de kantjes ervan af lopen en die hun werk alleen maar zien als een noodzaak om geld te verdienen. Begin dus niet meteen in het eerste gesprek over vakanties en vrije dagen. Daarmee geef je de verkeerde indruk.
 
4. "Mijn huidige/vorige werkgever is echt niks"
Voorkom dat het gesprek een negatieve sfeer krijgt: laat je niet verleiden om negatieve uitspraken te doen over je huidige/vorige werkgever. Ook al is je oordeel nóg zo terecht. Het zorgt er alleen maar voor dat je overkomt als een lastpak. Als ze vragen waarom je weg wilt of bent gestopt bij je vorige werkgever, leg de focus dan op je ambities en wat je aanspreekt in de vacature of deze nieuwe werkgever.
 
5. "Ik heb geen vragen"
Bereid enkele vragen voor die je zelf kunt stellen in het sollicitatiegesprek. Je laat daarmee zien dat je je heel goed hebt voorbereid en dat je gemotiveerd bent voor deze baan. Bij je voorbereiding kom je vast aspecten tegen waarop je kunt doorvragen, zoals toekomstplannen van (een onderdeel) van het bedrijf, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf (opleidingsbeleid), een karakterschets van degenen die voor jou deze functie vervulden of de samenstelling van het team waarmee je moet gaan samenwerken. Een vraag die het ook altijd goed doet is: "Zijn er nog onderdelen in mijn CV waar u over struikelde?" of  "Zijn er zaken waarop ik misschien minder scoor in vergelijking met andere kandidaten? Wat zou ik daaraan kunnen doen?". Zorg dan wel, uiteraard, dat je je ook goed voorbereidt op een reactie en dat je vragen die daaruit voortkomen kunt beantwoorden!
Tenslotte, als je 45+ bent, kan het werken om zelf ter afsluiting van het gesprek even kort de 'leeftijdskwestie' aan te stippen. Bijvoorbeeld met de volgende opmerking: "Ik kan me voorstellen dat mijn leeftijd voor u een punt van twijfel is. Graag wil ik daarom benadrukken dat … (en dan leg je nog even goed de nadruk op al jouw verdiensten, de positieve kanten van je karakter, je gedrevenheid enz.)" Je maakt daarmee duidelijk dat je je bewust bent van het feit dat je wellicht ouder bent in vergelijking met andere kandidaten, maar dat dat wat jou betreft in elk geval geen reden hoeft te zijn om niet voor jou te kiezen!