VRAGEN DIE JE ZELF KUNT STELLEN

Als tijdens een sollicitatiegesprek wordt gevraagd of je zelf nog vragen hebt, doe je er goed aan om er een paar klaar te hebben. Welke vragen kun je dan stellen? Hier een paar tips.

Een sollicitatiegesprek kun je goed voorbereiden. We gaven je eerder al voorbeelden van vragen die je tijdens het sollicitatiegesprek kunt verwachten. Meestal word ook gevraagd of je zelf nog vragen hebt. Zorg dat je je daarop voorbereid. Stel slimme vragen, waarmee je opvalt en bevestigt dat jij de juiste kandidaat bent voor deze baan. De beste vragen die je kunt stellen volgens loopbaandeskundigen zijn:


1. Hoe heeft deze functie zich de laatste tijd ontwikkeld/Is deze functie de laatste jaren veranderd?
Als de functie al langer bestaat, kun je met deze vraag helder krijgen wat de plannen zijn voor de toekomst. Als bijvoorbeeld blijkt dat de taken voor de functie zijn toegenomen, is de kans groot dat jij er ook nog in kunt groeien. Is deze plek in het bedrijf al een paar jaar hetzelfde, dan weet je waar je op kan rekenen. Kijk naar wat bij jou ambitie past.
 
2. Wat hebben mijn voorgangers gedaan om deze baan goed uit te oefenen?
Als je weet wat de succesfactoren zijn, dan weet je ook hoe deze organisatie succes meet en kun je beoordelen of je aan hun eisen kunt voldoen. Maar ondermijn jezelf niet door te verwachten dat het bedrijf en jijzelf dezelfde definitie van 'succes' hebben. Meet jezelf alleen aan de maatstaven van het bedrijf als je je herkent in het antwoord op de vraag.
 
3. Wat vindt u zelf het prettigst aan het werk hier? 
Met deze vraag kom je erachter of je toekomstige leidinggevende dezelfde waarden deelt als jijzelf omtrent werk. Als deze vraag je gesprekspartner moeite kost, zegt dat misschien iets over de persoon en wellicht leer je ook iets meer over de cultuur van het bedrijf.
 
4. Wat heeft de hoogste prioriteit voor de persoon in deze baan de komende drie maanden? 
Met het antwoord op deze vraag weet je waar je focus komt te liggen in die nieuwe baan. Je weet ook hoe je een goede indruk kunt maken in de eerste dagen van je nieuwe baan. Noemt je gesprekspartner eerder vijftien dingen dan drie: dan weet je dat ze iets van je vragen dat eigenlijk niet te doen is. 
5. Welke kwaliteiten hebben de succesvolle managers in dit bedrijf? 
Als je naar een leidinggevende functie solliciteert, wil je weten welke kennis en vaardigheden het bedrijf sterk waardeert. Dan kun je in het gesprek ook benadrukken dat je die bezit (of concluderen dat jij niet past bij dit bedrijf).
 
6. Hoe verloopt in deze baan de samenwerking met de leidinggevende? 
Ontdekken hoe mensen in de organisatie functioneren is essentieel. Is het nogal hiërarchisch of werkt iedereen samen als gelijken? Bovendien geef je met deze vraag de hint dat je hogerop wil komen. Vraag bij een vaag antwoord ook verder door: welke reden zit achter de manier waarop de organisatie is ingericht?
 
7. Welke uitdagingen en problemen komen kijken bij deze functie?
Dit is een reality-check. Is het budget heel krap op jouw toekomstige afdeling? Worden er veel overuren gedraaid? Gaat het werk inhoudelijk wel diep genoeg? Het kan zijn dat je gesprekspartner geen duidelijk antwoord heeft op de 'welke uitdagingen' vraag. Hij weet er dan te weinig van (en dat is raar natuurlijk) of is de zaak aan het verbloemen.
 
8. Heeft u nog twijfels over mijn geschiktheid? 
Hiermee toon je aan dat je niet bang bent om je kwetsbaar op te stellen. Het laat ook zien dat je open staat voor begeleiding, dat is een heel aantrekkelijke kwaliteit. Komt de recruiter met een hard antwoord, voel je dan niet persoonlijk aangevallen maar verdedig jezelf op een respectvolle, gefundeerde manier. Verleg de focus op positieve kwaliteiten. Misschien is je antwoord dan nog niet naar hun zin, maar je hebt in ieder geval de kans aangegrepen om de twijfels weg te nemen.
 
Bron o.a.: Intermediair.nl 2013