NETWERKEN VIA LINKEDIN

LinkedIn is een online zakelijk netwerk. Het is helemaal ingericht om professioneel te netwerken. Je kunt er je bestaande relaties onderhouden en contacten leggen met nieuwe. Op één pagina heb je een overzicht van al je professionele contacten.

In principe kun je via LinkedIn contacten leggen met wie je maar wilt. Maar het werkt sterker wanneer je relaties toevoegt met wie je contact hebt gehad. Mensen dus die je echt een keer gesproken hebt of waarmee je hebt gemaild. Als je iemand benadert met een contactverzoek vermeld dan in elk geval altijd even de reden waarom je dat doet. Dat doe je met een kort berichtje bij de uitnodiging.

Onderhoud je contacten
Net zoals andere sociale media maakt LinkedIn het heel makkelijk om contact te onderhouden door het sturen van berichten en het stellen van vragen. Om een goede indruk te maken, kun je het beste al je relaties vriendelijk, correct en professioneel aanspreken. Wat dat betreft is het zakelijke netwerk van LinkedIn wel wat anders (formeler) van karakter dan de andere sociale media.
 
Contacten met bedrijven via LinkedIn
Via LinkedIn kun je ook heel eenvoudig bedrijven volgen. Je weet dan altijd wat het bedrijf precies doet en je blijft op de hoogte van wat er speelt binnen het bedrijf en wie er werkt. Dat is allemaal belangrijke informatie voor het geval er een vacature komt. Die vacature zie je meestal ook op LinkedIn. En je hoeft niet eens te wachten op een vacature. Wanneer jij een bedrijf aantrekkelijk vindt, kun je één van jouw relaties vragen om voorgesteld te worden aan een contactpersoon binnen het bedrijf. Durf dat gerust te doen, want daar is LinkedIn voor!
 
Download ook de informatie 'Starten met LinkedIn' en 'Solliciteren via LinkedIn' via ons e-learning centre (je vindt dit onder 'Ondersteunende info/Sollicitatietips').