CHECKLIST VOOR CONTROLE VAN JE CV

Bron: www.intermediair.nl

Controleren en corrigeren van je CV is een belangrijk deel van het proces. De grammatica, spelling en interpunctie moeten foutloos zijn. Volg deze checklist.
 
Het corrigeren van je eigen werk is moeilijk. Vraag daarom of iemand anders dit wil doen. Kijk niet alleen naar tekstuele fouten, maar vraag je ook af of de beschrijvende stukken logisch in elkaar zitten. Vertrouw niet alleen op een spellingchecker.  
 
We hebben allemaal wel meer punten in ons CV die negatief geïnterpreteerd kunnen worden. In plaats van ze weg te moffelen, kun je de aandacht ervoor reduceren. Liegen in je CV doe je voor eigen risico. Overdrijven kan soms helpen, maar liegen wordt vaak afgestraft.
 
Tips tegen valkuilen op je CV
Een overzicht van potentiële valkuilen en suggesties om hier iets aan te doen.
  • Te gering arbeidsverleden: Verwijs naar stages of naar werk dat niet direct relevant is, maar waaruit je toewijding blijkt. Benadruk dat je vaardigheden bezit die belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert.
  • Loopbaanwijziging: Geef positieve redenen om van richting te willen veranderen, leg nadruk op je vastberadenheid. Zorg ervoor dat je verleden relevant klinkt.
  • Onvoldoende opleiding: Leg de nadruk op ervaring en praktische vaardigheden. Als je aan het studeren bent of halverwege een cursus, vermeld dat dan. Als je er zonder opleiding gekomen bent, breng dit dan positief.
  • Buitenlandse opleiding: Probeer het lokale equivalent van je opleiding vast te stellen en vermeld dit. Noem anders de lengte van de studie, het aantal vakken en de onderwijsinstelling om het niveau van de opleiding aan te tonen.
  • Gaten in je CV: Als je een periode niet gewerkt hebt om te reizen of vanwege andere bezigheden, is dit tegenwoordig aanvaardbaar; probeer te accentueren hoe de ervaring in je voordeel heeft gewerkt. Een informele studie, de zorg voor het gezin of het herstel van een ziekte zijn goede redenen om een tijdje niet gewerkt te hebben.
  • Ontslag genomen bij je vorige werkgever: Als je momenteel geen werk hebt, zal de personeelsfunctionaris willen weten waarom je bij je vorige werkgever bent weggegaan. Als je steeds voor een korte periode voor een bedrijf hebt gewerkt, kan de werkgever bang zijn dat je bij hem hetzelfde zal doen; zorg ervoor dat je tijdens het gesprek een goede verklaring hebt.
  • Ontslagen zijn: Noem dit nooit in je CV. Zelfs succesvolle bestuursvoorzitters worden wel eens ontslagen. Laat dit nooit ten koste gaan van je zelfvertrouwen. De details kunnen indien nodig tijdens het gesprek worden besproken.
  • Te veel ervaring: Dat kan frustrerend zijn, maar je kunt de ervaring in je voordeel gebruiken. Als je ouder bent dan de leeftijd waarnaar de werkgever zoekt, laat hem dan inzien hoe je ervaring in het voordeel van het bedrijf kan werken.
  • Te veel korte banen: De werkgever zal zich ongetwijfeld afvragen hoe lang je zult blijven. Werk op contractbasis is een excuus voor een 'bont' CV. Ook kun je verschillende korte banen onder één noemer brengen (bijv. freelance adjunct-hoofdredacteur: bedrijf XYZ, bedrijf ABC, bedrijf DEF). Persoonlijke ontwikkeling is uitstekend te begrijpen als je vermeldt dat je je in je oorspronkelijke richting niet gelukkig voelde. Dat je 'hebt rondgekeken' is geloofwaardig, mits je de werkgever kunt verzekeren dat je inmiddels zeker bent van je nieuwe richting.
Checklist CV
Ziet je CV er visueel aantrekkelijk uit?
Is het consistent en toegeschreven naar de betreffende functie?
Heb je grammatica, interpunctie en spelling gecontroleerd?
Zijn alle eigennamen juist gespeld en compleet?
Is alle informatie die je in dit CV hebt vermeld, relevant voor deze sollicitatie?