MEERWAARDE VAN 45+

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is 45 jaar of ouder. Dat aantal zal de komende jaren alleen nog maar toenemen als gevolg van de toenemende vergrijzing. Veel vooroordelen zijn eenvoudig om te buigen naar voordelen. Bijvoorbeeld:
 
VOOROORDEEL VOORDEEL
Oudere werknemers zijn langzaam. Juist door hun ervaring en concentratievermogen kunnen oudere werknemers sneller tot de kern van de zaak komen.
Oudere werknemers zijn duur. Veel oudere werknemers hebben al hun maximum beloning bereikt. Er is dus geen sprake van verdere loonstijging. En gaat het niet om wat hij oplevert, in plaats van wat hij kost?
Oudere werknemers zijn vaker ziek. Uit cijfers blijkt dat oudere werknemers niet vaker ziek zijn dan jongeren. Integendeel. Maar als ze ziek zijn, zijn ze gemiddeld wel langer ziek.
Oudere werknemers zijn te oud om nog in te investeren. Uit onderzoek blijkt dat scholing juist bij oudere werknemers de moticatie en de tevredenheid vergroot.
Ofwel: je bent nooit te oud om te leren!
 
Bekijk het filmpje in ons e-learning centre met o.a. 10 positieve stellingen over oudere werknemers die je kunt gebruiken bij je sollicitaties.
 
Kortom: Ieder mens is zo oud als hij zich voelt!